Utvecklingsbloggen

Alumni Portrait: Simon Egersand

We Know IT har snart funnits i 10 år, och många studenter har varit med och drivit företaget framåt under åren. Våra alumner jobbar idag på företag som Google, Netlight, HiQ, King och Spotify. Hör Simon Egersands egna ord om vad han tog med sig från sin tid på We Know IT.
”Under min studietid hittade jag en jobbansökan för en webbutvecklare. Jag hade sysslat en del med just det på min fritid och även tagit en del kurser där vi fick skriva kod för webben, så jag ansökte och fick jobbet som IT-konsult på We Know IT. Det jag förväntade mig var att jag skulle jobba isolerat på ett tilldelat projekt, men där hade jag fel. Vid flera tillfällen delade jag uppdrag med en eller flera andra konsulter vilket gjorde hela upplevelsen mycket roligare. Jag lärde känna nya smarta människor som jag dessutom fick chansen att jobba med och lära mig av – det var en väldigt lärorik period
Mitt favoritprojekt var företagets dåvarande största hittills. En kund behövde ett system för att hantera byggvaruprodukter, och WKIT fick jobbet. Teamet bestod av fyra personer varav alla befann sig i olika delar av Sverige. Vi kommunicerade via Skype och e-mail. Det var ett tufft projekt men otroligt lärorikt. Jag har nog aldrig lärt mig lika mycket på sådan kort tid, det var häftigt och jag är tacksam över att jag fick chansen att göra det.
 
Efter universitetet och WKIT började jag arbeta på ARRIS, ett amerikanskt företag som bland annat sysslar med Video On Demand (VOD). Kurserna jag hade läst på universitetet var för det mesta bra, men det blev tydligt när jag började arbeta ”på riktigt” att saker och ting inte alltid är som det står i böckerna. Det är svårt att lära ut och ta till sig hur det är att arbeta som programmerare, man kan läsa hur mycket som helst men det är inte förens du faktiskt utövar det som du lär dig.
 
Ett år senare fick jag möjligheten att flytta till Stockholm och börja arbeta på Spotify. Idag arbetar jag i ett team med människor från flera kontinenter där vi äger och utvecklar interna verktyg som till mestadels används för hantering och övervakning av metadata. Vi är 50/50 kvinnor och män i teamet vilket skapar en dynamik som jag trivs bra i. Det är avancerade system vi jobbar med som måste ligga online hela tiden, annars riskerar företaget juridiska problem. ”Work hard, play hard” är mentaliteten och jag älskar det. Jag har ännu inte haft sönder någonting alldeles för kritiskt, men den dagen kommer väl 🙂
 
Jag skulle rekommendera WKIT för alla som känner att de har tid och lust att utveckla sina kunskaper lite extra under studietiden, dryga ut CSN samt få en schysst merit på CV:t.”

Avslutat projekt: Central You

Ett av We Know ITs senaste apputvecklingsprojekt är reseplaneringsapplikationen Central You. Med den här stilrena och användarvänliga appen kan du snabbt och enkelt hitta närmsta hållplats och planera din resa med kollektivtrafik i hela Sverige. Du hittar den på AppStore!

I vårt utvecklingsarbete är vi personliga och jobbar nära dig som kund för att din idé ska bli verklighet. Vi är alltid nyfikna på nya spännande idéer så tveka inte att kontakta oss om du sitter inne med morgondagens toppsäljande appidé!

 Central You - En iPhone-app av We Know IT

Competence has no Gender

I tisdags kväll slöt vi upp tillsammans med Netlight och 40 taggade tjejer för att diskutera vikten av en jämställd it-bransch. Vi på We Know IT vill tacka för en magisk kväll med mycket skratt, inspirerande diskussioner och härliga möten. 

 

 

Välkomna till en helkväll med Netlight och We Know IT!

I september bjuder Netlight och We Know IT in till en exklusiv helkväll i Gamla Linköping för att kicka igång hösten tillsammans!

Eventet riktar sig till dig som identifierar dig som kvinna och pluggar IT/Data-inriktningar på universitetet. Gå gärna in och läs mer här

Ett mycket viktigt initiativ tycker vi som vill ta steget mot en mer jämställd IT-bransch, där vi tillsammans har möjlighet att skapa Sveriges framtid inom tech. Vi äter gott, minglar och lyssnar till inspirerande tips från näringslivet. Ingen förberedelse krävs. Kom som du är! Detta är kvällen du inte får missa. Nätverka med andra kvinnor i branschen och få viktiga karriärsråd inför framtiden.

Platserna är begränsade, så gå in och gör en intresseanmälan direkt:goo.gl/PPesjz

Tid och plats uppdateras inom kort.

Hoppas vi ses i höst!
Hälsningar Netlight och We Know IT

Vill du nå ut till fler av dina kunder?

Vill du få din hemsida långt upp bland sökresultaten på Google och nå ut till fler av dina kunder? Låt oss på ett kostnadseffektivt sätt hjälpa dig med sökoptimering för att marknadsföra din affärsidé. Vi analyserar hur dina kunder når din hemsida idag och visar hur du bör utforma marknadsföringen för att bli mer synlig på nätet.

Visste du att…

… Om din sida ligger högst upp på Google, klickar i genomsnitt 34,36% på länken
… 81 % av kunder googlar olika alternativ och söker information innan de gör ett större inköp
… 51 % av personer som söker på mobilen har upptäckt ett nytt företag eller märke
… 50 % av de som söker på en produkt via sin mobil gör sedan inköpet i en fysisk butik inom en dag

Vill du veta hur vi kan hjälpa dig? Tveka inte att höra av dig för mer information.

Källa: https://www.advancedwebranking.com/

Sökoptimering, SEO

Färdig Hemsida!

Ett av våra projekt som nyligen korsat mållinjen är utvecklandet av en hemsida till Uniter som erbjuder tjänster inom management consulting. Vi hade nöjet att inleda ett projekt tillsammans för att uppdatera Uniters hemsida med en ny design och funktionalitet. Det har varit roligt och lärorikt att jobba tillsammans och vi vill tacka för bra samarbete. Är du nyfiken på slutresultatet? Gå in och kika på: https://uniter.se/

 

EU-projekt i samarbete med Nyvångskolan

I förra veckan var We Know IT på plats när Nyvångskolan presenterade slutprodukten av sitt Erasmus+-projekt där två av våra utvecklare i Lund varit med och tagit fram en webbaserad spelapplikation. Spelet guidar användaren genom olika kulturer och syftet är att förbereda ungdomar på olika saker man kan stöta på under en resa till ett annat land. Både Nyvångskolan och vi på We Know IT är mycket nöjda med resultatet och alla inblandade har blivit många erfarenheter rikare under projektets gång. Att jobba tätt tillsammans med rektor, lärare och elever har varit både lärorikt, annorlunda och fantastiskt roligt.

Den färdiga sidan hittar du här: https://culturall.herokuapp.com

        

Vi tackar Nyvångskolan för ett fint samarbete.

 

 

Jobba i ett utvecklingsprojekt

Hej!

Mitt namn är Albin Bååw och jag jobbar som utvecklingskonsult på We Know IT. Denna veckan gästar jag den här nystartade bloggen. I detta inlägget tänkte jag ge er en bättre inblick i vad jag i rollen som utvecklingskonsult gör om dagarna

Projekt på We Know IT kommer i alla former och storlekar, det kan vara allting från att göra en enklare wordpress-hemsida till en avancerad app. De flesta projekt börjar på ungefär samma sätt, att vi blir kontaktade av en potentiell kund. Tillsammans diskuterar vi projektet så att vi har en gemensam bild av vad som ska utvecklas, och hur lång tid det det skulle ta. Om både kunden och konsulten är nöjda med tidsuppskattningen, startas projektet igång, annars går vi tillbaka till ritbordet och försöker hitta en lösning som fungerar för båda parter. I början av varje projekt har vi ett uppstartsmöte, med våra konsulter och kunder utspridda över hela landet är det inte alltid lätt att träffas i verkligheten. Som tur är lever vi i den digitala tidsåldern och på We Know IT träffas vi ofta över telefon eller videochatt, som har blivit en naturlig del i livet som konsult.

När ett projekt väl är i gång börjar själva utvecklingsarbetet. Det är många som tror att utvecklingsarbetet bara handlar om programmering, i verkligheten innebär det så mycket mer. Det innebär att ständigt stöta på nya problem, stora som små, som behöver lösas i nära kommunikation med kunden. Det kan handla om allting från hur en del av appen ska fungera, till hur datan skall bli behandlad för att fungera med mjukvaran. Det innebär även att designa appen och vägleda kunden i olika frågor till stor del relaterade till produktutveckling. Som utvecklare agerar jag därför till viss del både projektledare, produktutvecklare och programmerare, jag känner därför att jag har utvecklats i arbetet och fått erfarenheter inom fler ämnen än bara programmering. Variationen i uppgifter gör även att arbetet blir roligare och mer spännande.

We Know IT söker alltid efter nya medarbetare, och om ni tycker att det låter som att mitt arbete är roligt, uppmanar jag er starkt att söka uppdraget som konsult redan idag!
Bästa hälsningar
Albin

Extrajobba hos We Know IT under studietiden

Mitt namn är Albin Bååw och jag jobbar som utvecklingskonsult på We Know IT. Denna veckan gästar jag den här nystartade bloggen. Jag tänkte dela med mig av hur det är att jobba för We Know IT och förklara varför jag valde att söka mig hit, helt enkelt för att ge er en bättre inblick i vad en utvecklingskonsult som jag gör om dagarna.  

Extrajobb, IT, Data, Chalmers, KTH, LiTH, LTH

Sedan två år tillbaka pluggar jag informationsteknik vid Chalmers, vilket översatt till vanlig svenska innebär att jag lär mig att bygga mjukvara till bl.a. appar och hemsidor. När jag ser tillbaka kan jag tycka att det är självklart att jag skulle hamna där jag är idag. Som tioåring berättade jag inför hela klassen att när jag blir stor, skall jag jobba inom IT [det här utan att veta vad IT faktiskt var], och som 11-åring skrev min första hemsida i HTML. Utbildningen jag läser nu på Chalmers har ett stort fokus vid problemlösning och lärande genom projektarbete. Det jag har lärt mig i min utbildning får jag nu användning för hos We Know IT. Här jobbar jag nära kunder, andra konsulter och regionsansvariga för att utveckla appar, som i mångt och mycket handlar om problemlösning. Men jag valde att söka mig till We Know IT för att också lära mig det man inte lär sig i min utbildning, framför allt för att få arbetslivserfarenhet och lösa verklighetsförankrade problem. 

På We Know IT har jag rollen som utvecklingskonsult. Som utvecklingskonsult sitter du i ett eller flera projekt där du utvecklar hemsidor, appar, eller annan mjukvara mot kund. Personligen har jag valt att inrikta mig mot att bygga iOS-applikationer. Jag valde just den inriktningen på grund av mitt stora intresse för plattformen, ett intresse som jag har ägnat mig åt i sex år och som jag nu kan få användning av för att bygga häftiga appar som ger mervärde för kunder.

I nästa inlägg kommer jag berätta närmare hur det är att jobba i ett utvecklingsprojekt hos We Know IT: Missa inte det!

Vi hörs
Albin

Vi sänker priset!

Prissänkning på IT-support i hemmet.

Har du teknikstrul i hemmet? Kanske är det nätverket som slutat fungera, du behöver hjälp med back-up på din mobil, ominstallera datorn eller konfigurera e-mejlen. Vad det än gäller så finns våra duktiga support-konsulter från Sveriges främsta universitet redo att hjälpa dig. Nu sänker vi dessutom priset, som privatkund betalar du endast 295 kr/h. Kontakta oss så hjälper vi dig, snabbt och enkelt!

Kontakta oss

Kontakta oss gärna om ni har några funderingar, tankar eller idéer som ni behöver hjälp att realisera